פסקי דין והחלטות
דרכי החשיבה הייחודיים שלנו, הניסיון והמקצוענות שלנו בעולמות המשפט בהם אנו פועלים מביאים לכדי החלטות פורצות דרך, ייחודיות ומעניינות בתיקים בהם אנו מייצגים. בחרנו להעלות כאן פסקי דין והחלטות שמשרדנו לקח בהם, וכן הופעות שלנו בוועדות ובדיונים בכנסת שאנו מאמינים שיעניינו אותך.
דיני עבודה
החלטה נדירה: צו מניעה לפיטורי סייעת, עד להתייחסות הפרקליטות לחוות דעת היועמ"ש
בית הדין האזורי לעבודה בחיפה התערב בצעד נדיר כנגד החלטת משרד הפנים והפרקליטות, וקבל בקשה למתן צו מניעה זמני שיאסור על מועצה מקומית מעלה עירון להכניס לתוקף את פיטוריה של סייעת בגן ילדים, שקרובת משפחה מהמעגל השלישי שלה עובדת כרכזת גנים במועצה.
משרדנו טען כי פיטורי הסייעת נעשו תוך התעלמות מחוות דעתו של היועץ המשפטי ומאי קיומה של כפיפות ישירה בין השתיים, וללא מתן נימוקים והצדקות לפיטורין.
בית הדין קבע שהתנהלות הוועדה לא היתה תקינה, החליט על מתן צו ארעי המקפיא את הפיטורין, וקבע כי על וועדת המנהל להתכנס מחדש, לשקול בצורה עניינית את אישור הסדר ניגוד העניינים ולהתייחס באופן מפורט ומנומק לחוות דעתו של היועץ המשפטי למועצה.
(פ"ה 52038-06-23)
התייחסות לעובד כאילו "נגנב מהחברה" ודרישה לפיטורו הם לשון הרע
טכנאי מחשבים עבר השתלמות ולפני שהסתיימה תקופת ההתחייבות שלו, התפטר והתחיל לעבוד בחברה מתחרה. המעסיק הקודם טען שהחברה "גנבה את העובד" ודרש מהמתחרים לפטר אותו.
בית הדין האזורי לעבודה בחיפה פסק לעובד פיצוי על לשון הרע ע"ס 15,000 ₪, החזרת הקנס על הפרת ההתחייבות ופיצוי של 3,200 ₪ לאחר שהחברה לא הצליחה להוכיח את עלות ההשתלמות.
בית הדין קבע כי ההחפצה שנעשתה לעובד ותיאורו כמי ששודל או נגנב, כמו גם הדרישה להביא לפיטוריו מעבודתו הנוכחית ולמנוע את העסקתו בכל חברה מתחרה הם פרסום לשון הרע שנועד לבזות את העובד ולפגוע בפרנסתו: ביהמ"ש פסק לעובד פיצוי על סך 15,000 ₪ בגין לשון הרע.
(סע"ש 22433-02-20)
ליטיגציה ומשפט מנהלי
דיון בוועדת חוק חוקה ומשפט על טענות לתקלות במבחני ההסמכה ללשכת עוה"ד
ועדת חוק חוקה ומשפט התכנסה בתאריך 20.9.23 על מנת לדון בתקלות במבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין. מטרתו של דיון דחוף ומיוחד זה היה לבחון כיצד ייתכן כי בעשור האחרון בכל בחינה של לשכת עורכי הדין היו ערעורים על הבחינה, פסילת שאלות ותיקוני ציונים. על משתתפי הדיון נמנו משרד המשפטים, מנכ"ל לשכת עורכי הדין והמתמחים שנכשלו בבחינות הלשכה. אחד הטוענים בדיון היה עו"ד גלעד יצחק בר-טל המייצג בימים אלו את המתמחים שנכשלו בבחינת קיץ 2023, עקב בלבול שנוצר בעקבות הידוק לא נכון של טפסי הבחינה. טעות בה הודתה לשכת עורכי הדין. בדיון הביא עו"ד בר-טל השוואה של הליך בדיקת הבחינה במדינות שונות בעולם והראה כי אופן הבדיקה בישראל אינו תואם למקובל בעולם. במהלך הדיון עלתה סוגיה מוזרה במיוחד: נבחנים שערערו על מועד חורף 2022 לבית המשפט העליון ספרו לוועדה כי לאחר הגשת הערעורים, המבחנים שלהם נבדקו שוב והם קבלו הודעה המבשרת להם כי עברו את הבחינה. הם הודיעו למשפחות, חגגו וחלקם אף שלמו את דמי החבר, וכעבור מספר שעות ובחלק מהמקרים לאחר ימים, הם קיבלו הודעות תיקון בהן נאמר להם כי למעשה היתה טעות חישוב והציון שלהם לא עובר את הסף הדרוש.
(דיון ועדת חוק חוקה ומשפט, 20.9.23 – טענות לתקלות במבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין)