שלחו לנו
וואטסאפ

זכויות עובדי רשויות מקומיות

זכויות עובדי הרשויות המקומיות ותנאי ההעסקה שלהם כפופים לא רק אל דיני העבודה בישראל, אלא גם אל חוקת העבודה – הסכם קיבוצי שנערך עם מרכז השלטון המקומי (מש"מ) ומרכז את יחסי העבודה והזכויות של עובדי הרשויות המקומיות ב-76 ערים ו-127 מועצות מקומיות.

במהלך השנים חוקת העבודה עברה עדכונים כתוצאה ממשא ומתן שניהלו ארגוני מעסיקים ועובדים מהמגזר הציבורי והפרטי; מהסכמות שהושגו לאחר סכסוכי עבודה, עיצומים או שביתות; ממאבקים משפטיים וציבוריים ומהחלטות של מעצבי המדיניות. העדכון האחרון של החוקה הוא מפברואר 2002, והנה כמה מהנושאים המרכזיים שבהם היא עוסקת ועובדים עשויים לתבוע את העירייה בגינם.

תמונה של עו"ד חן טלמור
עו"ד חן טלמור

עו"ד דיני עבודה ▪️ ייצוג עובדי רשויות מקומיות ▪️ שותף מייסד במשרד קטן ▪️ בר-טל ▪️ טלמור

ניווט מהיר

העסקת עובדים ברשויות המקומיות:

קבלה לעבודה, מתן קביעות, הגבלות על העסקת קרובי משפחה, מכרזי עובדים, תקופות ניסיון, עבודה זמנית.

העסקת עובדים ברשות המקומית נעשית ברובה באמצעות מכרזי עבודה. איוש המשרה יכול להעשות באמצעות מכרז פנימי, הפונה לעובדים קבועים מקרב הרשות להציע את מועמדותם, או באמצעות מכרז פומבי שיפורסם באתר הרשות, במקומון ובמקומות נוספים בשטחי הרשות.


על חשיבות הליווי המשפטי בעריכת מכרזי עבודה ניתן לקרוא כאן

אפלייה במכרזים פנימיים לעובדי עיריות

לא פעם מכרזים פנימיים כוללים בתוכם דרישות שהוכנסו למכרז במטרה למנוע את הקידום מעובד ספציפי. סעיפים אלו הם סעיפים מפלים. אם ניתן להוכיח כי אין הצדקה לנוכחותם מלבד אפלייה, העובד יכול לנסות לתבוע את העירייה על פגיעה בחופש העיסוק וביכולת שלו להתקדם באופן שיוויוני והוגן.

אי קבלה של מועמד שהתקבל במכרז עבודה

על ידי פרסום דרישות סף, הרשות מאפשרת לעצמה לבצע סינון, מיון מקדים ו/או מבחנים למועמדים לתפקיד, וכן לסנן מועמדים שקבלתם לתפקיד תעמיד אותם במצב של ניגוד עניינים. לאחר שעובד עבר את שלבי המכרז והתקבל, הרשות אינה זכאית להחליט שלא להעסיק את העובד או לפטר אותו, בשל פריט מידע שנתגלה אודותיו.

לדוגמא, במכרזים שאינם למשרות פיקוח, במוסדות חינוך, במוסדות לחסרי ישע או לעובדים סטטוטורים אסור לדרוש בתנאי הסף הצגת תעודת יושר. אם אדם התקבל לתפקיד שאינו דורש תעודת יושר, אך התגלה כי הוא בעל עבר פלילי, לא ניתן לפסול את קבלתו לתפקיד. אם הרשות המקומית חוזרת בה מהחלטתה, לעובד שמורה הזכות לתבוע את העירייה

חוזים אישים והעסקה בפטור ממכרז

העסקתם של עובדים בדרגות נמוכות, עובדי הוראה, ממלאי מקום ועובדים זמניים פטורה מחובת מכרז. העסקת בכירים בעיריות נעשית אף היא ללא מכרז במסגרת חוזים בכירים, אישיים ודירוגיים עבור:

  • עובדים סטטוטורים – מנכ"ל, גזבר, יועמ"ש, מבקר פנים, ממונה על תלונות ציבור, מהנדס העיר
  • עובדים במשרות אמון – מנהלי ועוזרי ראש הרשות המקומית, מנהל לשכת סגן ראש הרשות, מנהל הלשכה או עוזר המנהל הכללי.
  • 5% מעובדי הרשות – מנהלי אגפים וסגניהם, מנהלי מחלקות, מהנדסים, אדריכלים.

כדאי לדעת:
המטרה של תפקידי אמון היא לאפשר לראש הרשות להקיף את עצמו באנשים בדעה דומה לשלו שיאפשרו לו להוציא לפועל את החזון שלו. אבל רק אחוז קטן מהמשרות בעירייה הן משרות אמון, והזזה של עובדים שנבחרו במכרז מתפקידם רק בשל העמדה הפוליטית שלהם אינה מוצדקת ובמקרים מסויימים יכולה להחשב בתור עילת תביעה.

העסקת קרובי משפחה ברשויות המקומיות

בנוסף לחוקת העבודה, גם סעיף 174 לפקודת העיריות וסעיפים 107,106 ו108- לצו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה) עוסקים בסוגיית העסקת קרובי משפחה בעיריות. העסקת מקורבים יכולה לפגוע במנהל התקין של הרשות המקומית, לייצר ניגודי עניינים או יחסי כפיפות והכנסת שיקולים זרים למערך ההחלטות.

כדי ששני עובדים שהם קרובי משפחה יוכלו לעבוד יחד באותה רשות עליהם לקבל אישור בכתב מהיועץ המשפטי של הרשות המקומית כי אין ביניהם קשרי עבודה, יחסי כפיפות, אחד מהם אינו מכהן או מועמד לתפקיד שיכול להשפיע על עבודתו של האחר. עם חוות הדעת של היועמ"ש ניתן לפנות לקבל את אישור ועדת מינהל השירות או ועדת השירות של משרד הפנים המתכנסת אחת לחודש וחצי בממוצע.

כך למשל, משרדנו סייע לסייעת בגן ילדים שפוטרה בעקבות ביקורת של משרד הפנים כיוון שיש לה קרובת משפחה המשמשת כרכזת גנים, תוך התעלמות מחוות דעתו של היועמ"ש ומבלי שהפיטורים הוצדקו ונומקו. משרדנו ייצג את התובעת בעתירה מנהלית, והביא לקפאת הפיטורין. לכתבה

פנסיה, קרנות השתלמות ותגמולים

תשלום פנסיה, דרגת פרישה, גיל מינימום לצבירת זכויות פנסיה, מענק שארים, הפרשות לקופות גמל, קרנות השתלמות.

השכר של עובדי רשויות מורכב משכר בסיס ועליו מתווספים תוספות דרגה, גמול, הפרשות לקופות לקרנות, מענקים, החזרים, ועוד. עובדים שעברו מדרוג דרגה לחוזים אישיים, או התקדמו לתפקידים בכירים לא תמיד מקבלים עדכון שכר וזכויות במועד, ובזמן הפרישה מפסידים זכויות המגיעות להם לפי דין.

משרדנו מציע בדיקה משולב של עו"ד דיני עבודה וחשב שכר, שיכולה לתת הערכה מדוייקת של ההפרשות אותן העובד היה אמור לקבל בהתאם לוותק לדרגות ולסוגי החוזים שנחתמו מולו, אל מול מה שהופרש עבורו בפועל. במידה שיתגלה חוסר, אנו נפנה במכתב לרשות להשלמתו ואם המכתב לא ייענה – בתביעה.

מנגד, ישנם מקרים שבהם הרשות המקומית פנתה לעובדים ולגימלאים, ודרשה מהם להחזיר כספים שהופרשו להם, בטענה כי נעשו לחשבונם העברות יתר על חשבון כספי הציבור. הייצוג המשפטי שהענקנו ללקוחותינו בהליך זה אל מול הרשות המקומית, סייע להפחית משמעותית את הסכום אותו נאלצו להחזיר.

משמעת ונוכחות

חובת משמעת, שעון נוכחות, הוועד והרשות המקומית, זכות העובד לעיון בתיק האישי.

מי שמקשר בין העובדים לבין ההנהלה בנוגע ליחסי העבודה כמו גם בנושאי שינוי או יישום תנאי חוקת העבודה, הוא וועד העובדים. טענות של כל אחד מהצדדים הנוגעות לאי קיומה אמורה לעבור דרכו. אם הצדדים אינם מצליחים להגיע להידברות ולהסכמות, המחלוקת עוברת לדיון בוועדות פריטטיות. למשרדנו ניסיון רב בייצוג בוועדות פריטטיות, בהצלחה מרובה.

אכיפה משמעתית

כאשר עובדי העירייה מבצעים עבירת משמעת, עבירות שיש לצידן אישום פלילי, או עבירות הדורשות את השעייתו המיידית של העובד הם נדרשים לשימוע או שיפוט בבית הדין המשמעתי של עובדי הרשות המקומית.

לצד חוקת העבודה, ישנם תקנות וחוקים כגון חוק הרשויות המקומיות (משמעת), חוק שירות המדינה (משמעת)/רשויות מקומיות, תקנות הרשויות המקומיות (משמעת) ואחרים, לפיהם פועלת הרשות המקומית בהליכי משמעת אלו.

בסמכותו של בית הדין המשמעתי להחליט על הפסקת עבודתו של עובד עד בירור אשמתו או לשלול את פיצויי הפיטורים שלו, החלטות בעלות השלכות כבדות על יכולותיו לכלכל את עצמו. בנוסף, בהליכים אלו העובד לא נמצא רק מול הגורם המעסיק – הרשות המקומית, אלא גם קיימת מעורבות של וועד העובדים בהחלטה. לכן חשוב להיות מיוצגים בהם על ידי עורך דין הבקיא בדין המשמעתי ובמקרה ספציפי זה גם בדיני עבודה.

נושאים נוספים

  • דרגות, קידום וסולמות שכר: דירוגי שכר, מסלולי קידום, שהייה בדרגה, חישוב וותק וגרירת וותק
  • רכיבי שכר: שכר יסוד ושכר משולב, תוספות מיוחדות, מענקים, גמול השתלמות, החזרי נסיעות, אש"ל
  • ימי עבודה ושעות העבודה: שעות העבודה, שעות נוספות, יום פנוי חליפי, עבודה חלקית, עבודה בפיצול / משמרות, איסור עבודת חוץ.
  • חופשה והבראה: מספר ימי חופשה, צבירת ימי חופשה, ימי הבראה, ימי בחירה, ימי פגרה, אבל, אירועים משפחתיים.
  • חופשת מחלה: חופשת מחלה, ניצול ימי מחלה, העדרות לרגל מחלת ילד, העדרות בחלק משעות העבודה ע"ח חופשת מחלה, הפסקת עבודה מסיבות בריאותיות.
  • הריון ולידה: הודעה על הריון, העדרות בהריון, העדרות לצורך טיפולי פריון והפרייה, העדרות לאחר הפלה או לידה שקטה, חופשת לידה, הפרשות לקרן השתלמות בחופשת לידה, הקלות לאמהות עובדות לאחר לידה, יום מקוצר לאמהות טריות.
  • פיטורים: הודעה מוקדמת, זכות שימוע, פיטורים בשל אשמה פלילית / מעילה, שלילת פיצויי פיטורין.
  • חובת תשלום פיצויים: נסיבות שבהן ישולמו פיצויים לעובד.
  • מו"מ בין הרשות המקומית והוועד: הנציגות, תהליכי הבירור, יישוב חילוקי דעות, ציצוי תביעות.
  • קביעת הוראות לעיסוקים פרטניים: עובדי חינוך, עובדי מינהל, סייעות (תומכות חינוך) ועוד.

ייצוג עובדים בתביעות מול עיריה
במשרד קטן ▪ בר-טל ▪ טלמור

משרד קטן בר-טל טלמור הוא משרד בוטיק מוביל בתחומי דיני עבודה ומשפט מנהלי. התמחויות אלו נותנות לו יתרון משמעותי עבור עובדי רשויות מקומיות, שענייניהם המשפטיים נמצאים על התפר בין תחומים אלו.

אנו מכירים את הסוגיות הייחודיות לעובדי רשויות מקומיות, ומבינים את המשמעויות לטווח הרחוק של הפעולות שיינקטו, ולכן פועלים לא רק מתוך רצון לפתור עניינים כאן ועכשיו, אלא גם תוך חשיבה על הטווח הארוך.

אם חווית בעיות הקשורות למכרז עבודה, חישובי שכר או פנסיה, דין משמעתי, אפלייה, התעמרות בעבודה או הטרדה מינית – אנו כאן עבורך לסייע, לייעץ וללוות אותך משפטית.

איך נוח לך להתייעץ איתנו?

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך בנושא הזה:

שימוע לפי פיטורין במגזר ציבורי - חשיבות עו"ד דיני עבודה בתהליך

שימוע לפני פיטורים

שימוע לפני פיטורים או לפני שינוי תנאי העסקה מציע לעובד הזדמנות לנסות לשנות את דעתו של המעסיק ולהפוך את ההחלטה. החוק והפסיקה מגדירים מתי מגיעה לעובד זכות לקבל שיחת שימוע והאם אפשר לוותר עליה, כיצד ההליך צריך להתבצע ומה הפיצוי בגין פיטורין ללא שימוע.

מתי אפשר לתבוע פיצויי פיטורים

פיצויי פיטורין

חוק פיצויי פיטורים מגדיר מי זכאי לקבל פיצויי פיטורים, איך מחשבים את גובה הפיצוי ובאילו תנאים ניתן לקיים הליך שלילת פיצויי פיטורין. תקנות פיצויי פיטורים

זכויות עובדים חופשת לידה

זכויות עובדים בנושא חופשת לידה

חופשת לידה מכונה בחוק עבודת נשים בתור תקופת לידה והורות. זוהי תקופה חשובה מבחינת זכויות עובדים, משום שהיא מעניקה ליולדת זכויות רבות. היא מאפשרת לה

ליצירת קשר איתנו:

דילוג לתוכן